tirsdag 30. september 2008

Hvorfor er svinekjøtt forbudt i Islam?


Dette er noe jeg har lurt på i lengre stund, men kanskje jeg har funnet svaret?

For det første, kan svinekjøtt inneholde trikiner som er en farlig parasitt. Dissa parasittene (larvene), ligger kapslet inni svinekjøttet og når mennesker spiser kjøttet, frigjøres de. De utvikler seg til voksne parasitter, som igjen lager larver, og disse kommer over i blodet. Larvene trenger inn i musklene på mennesket, eller de går inn i hjerne, hjerte eller nyrer. De kan gi svært alvorlige skader. Disse problema er sjeldne nå til dags, fordi kjøttet blir kontrollert og i tillegg dør de når kjøttet blir kokt eller stekt.

Hvorfor ikke spise svinekjøtt? En muslim vil svare slik: Folk visste ikke om farene ved å spise svinekjøtt for 1500-2000 år siden, i hvert fall ikke om detaljer ved det. De kjente ikke til trikinene. Mange trodde kanskje ikke på forbudet, selv om det ble slått fast både i Bibelen og Koranen. Så viste det seg at Bibelen og Koranen hadde rett!

Det antydes allerede i dag at f.eks. fettet i svinekjøtt kanskje er mer skadelig enn annet fett. Andre ting kan komme til. Men muslimen holder uansett fast ved Guds forbud og spiser ikke svinekjøtt.

1 kommentar:

Jone sa...

Eg har åg lurt lenge på kaffor di ikke kan spisa d... og du har noen veldige gode poeng her i detta innlegge ditt!!

Har aldri hørt om de derre parasittene jeg... skumle saker...

god tekst Espen!